Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning

Segerstedtinstitutet har en mångvetenskaplig förankring som bidrar till en bred och djup förståelse för institutets arbetsfält. Denna förankring ska omsättas i olika utbildningar och fortbildningar riktade mot professionella och studenter som antingen arbetar med eller är intresserade av att arbeta mot rasistiska och våldsbejakande miljöer.

Aktuella kurser

Tolerans, identitet och extremism (PDG691), 15 hp

I dagsläget samarbetar Segerstedtinstitutet med institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande (IPKL) med 15hp-kursen ”Tolerans, identitet och extremism”. Kursens har sin utgångspunkt i ungdomsforskning, normkritisk pedagogik och socialfilosofi, där ämnesdidaktik kombineras med socialpedagogik och psykologi för att undersöka hur identiteter uppstår och utvecklas med särskilt fokus på hur man kan undervisa för ökad inkludering, kritiska dialoger och tolerans.

För frågor om kurser kontakta kursansvarig Thomas Johansson (thomas.johansson@ped.gu.se)

Mer om kursen och hur du söker>>

 

Historiografi, exkursionspedagogik och förintelsens minnesplatser (PDG692), 7,5 hp

Mer om kursen och hur du söker>>

 

Masterprogram under utveckling

Segerstedtinstitutet har tillsammans med Århus universitet, Helsingfors universitet och Högskolan i Oslo och Akershus beviljats medel av Nordiska ministerrådet för att utveckla ett nordiskt masterprogram i ”extremism studies” (tillfälligt arbetsnamn). Tillsammans med våra samarbetsuniversitet hoppas vi kunna erbjuda en högklassig och tvärvetenskaplig utbildning för yrkesverksamma som idag arbetar eller i framtiden vill arbeta med förebyggande av extremism i första linjen (så som socialarbetare och lärare) eller på policynivå (t ex samordnare mot VE). Masterutbildningen ämnar också förbereda framtida doktorander och forskare inom ämnet.

Planeringen av masterutbildningen kommer pågå under hela år 2017.

Sidansvarig: Webbredaktör|Sidan uppdaterades: 2018-05-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?