Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Seminarier och konferenser

Segerstedtinstitutet anordnar seminarier och konferenser. Här finns information om tidigare och kommande.

Tidigare

 

Inom ramen för Segerstedtinstitutets seminarieserie gästföreläste Magnus Ranstorp på temat ”Salafistisk jihadism i Norden” den 16e december 2019. Seminariet innefattade bland annat en detaljerad överblick över hur extremismmiljöer har utvecklats i de Skandinaviska länderna. Intresset för seminariet var stort. Över 300 på plats i publiken och många via livesändningen valde att följa seminariet.

Länk till föreläsningen
 

Seminarieserie

Under 2016 och 2017 anordnades seminarier där forskare från lärosäten över hela världen, bjöds in till Göteborgs universitet för att redovisa sin forskning, vetenskapliga position och analysera Segerstedtinstitutets uppdragsområde.

Seminarier från 2016
Seminarier från 2017

Seminarium: Lokalt förebyggande arbete mot våldsbejakande extremism

Hösten 2015 initierade Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism arbetet med fyra Kunskapshus i Göteborg, Örebro, Borlänge och Stockholm. Kunskapshusen utvärderades av en forskargrupp från Högskolan Dalarna som presenterade arbetet på ett seminarium den 18 september 2017.

Mer om seminariet här

Nordisk forskarkonferens om våldsam extremism: Risker, orsaker och responser

Segerstedtinstitutet arrangerade 24 – 26 april 2017 en konferens om forskning om extremism, radikalisering, rasism, terrorism. Konferensen syftade till att föra samman forskare och aktuell forskning från Norden, Europa och övriga världen för att ge en överblick av pågående forskning, metodologiska utmaningar samt inte minst identifiera behov av komplementär forskning.

Mer information och program finns på konferensens engelska websida.

 

 

Sidansvarig: Kristian Kvint|Sidan uppdaterades: 2020-02-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?