Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samverkan

Segerstedtinstitutet samverkar med många olika typer av organisationer på många olika sätt. Sveriges kommuner är de främsta aktörerna i det förebyggande arbetet mot rasistiska och våldsutövande miljöer och därför viktiga samarbetspartners för Segerstedtinstitutet.

Förutom kommuner samverkar Segerstedtinstitutet också med myndigheter och civilsamhällesorganisationer. Genom dessa samverkansytor kommer insikter som ger institutet en bild över vilka behov och problemformuleringar som finns bland aktörerna.

Total samverkar Segerstedtinstitutet med 39 kommuner, 12 myndigheter, sex civilsamhällesaktörer, tre professionsförbund och sex andra typer av organisationer.
Samverkan sker också med andra lärosäten och internationella forskningsmiljöer.

Toleransprojektet

Segerstedtinstitutet arbetar med den modell som kommit att bli känd under namnet Toleransprojektet. Ungdomar får i Toleransprojektet reflektera över etiska dilemman, personligt ansvar och människovärde samt träna sin förmåga till samarbete, empati och problemlösning i en historisk kontext.

Läs mer om Toleransprojektet här:

Utbildning av kommunal personal

Segerstedtinstitutet hjälper kommuner att utveckla, implementera och handleda personal som bedriver eller ämnar bedriva förebyggande arbete riktat mot barn och unga, bland annat med hjälp av de erfarenheter som Toleransprojektet i Kungälv genererat under 20 års arbete.

Professionsnätverk

Segerstedtinstitutet stödjer ett professionsnätverk där yrkesgrupper som arbetar förebyggande inom Segerstedtinstitutets uppdragsområde får möjlighet att träffas för att beskriva, diskutera och analysera centrala frågeställningar. Detta nätverk utvecklas och breddas hela tiden med bland annat nya kommuner som väljer att implementera Toleransprojektet.

Stöd till verksamheter

Segerstedtinstitutet samverkar med kommuner, civilsamhällesaktörer, myndigheter och andra intressenter med utvärdering, planering och implementering av befintliga och kommande verksamheter.

Seminarier och konferenser

Segerstedtinstitutet anordnar seminarier och konferenser, både nationella och internationella.

Mer information om seminarier och konferenser
 

Är din kommun intresserad av Toleransprojektet?

Kontakta biträdande föreståndare och projektledareErmin Škorić ermin.skoric@gu.se för mer information.

Är din organisation intresserad av samverkan och samarbete?

Kontakta biträdande föreståndare och projektledare Ermin Škorić ermin.skoric@gu.se för mer information.

 

 

Sidansvarig: Kristian Kvint|Sidan uppdaterades: 2019-05-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?