Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om SI i media

  • Handlingsplaner mot extremism - interpellationsdebatt

    [2017-12-04] I slutet av oktober presenterade SKL tillsammans med Segerstedtinstitutet vid Göteborgs universitet en rapport om kommunala handlingsplaner mot våldsbejakande extremism. Rapporten är ingen munter läsning. Av 127 granskade handlingsplaner är det endast 23 av dessa som har baserats på någon form av lokal lägesbild av den aktuella situationen i kommunen. (www.riksdagen.se)

  • Skolans betydelse för att förebygga våldsbejakande extremism

    [2017-12-04] Skolan har en viktig uppgift i arbetet med att förebygga våldsbejakande extremism. Det är naturligt att de vuxna som har mycket kontakt med barn och ungdomar är de som först kan upptäcka och avbryta en pågående radikalisering. Skolan ska också förmedla en värdegrund till eleverna som bygger på demokrati och mänskliga rättigheter. (www.riksdagen.se)

  • Allvarliga brister i kommunernas arbete mot våldsbejakande extremism

    [2017-10-31] Det finns allvarliga brister i Sveriges kommuners arbete mot våldsbejakande extremism, visar en färsk rapport som släpptes på måndagen.l Christer Mattsson från Segersteds-institutet som står bakom rapporten och Anna Carlstedt, Nationell samordnare mot våldsbejakande extremism, diskuterar problemet. (TV4)

Fler nyheter

Sidansvarig: Webbredaktör|Sidan uppdaterades: 2017-07-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://segerstedtinstitutet.gu.se/aktuellt/si-i-media/
Utskriftsdatum: 2018-01-17