Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Segerstedtinstitutet på Vetenskapsfestivalen

Nyhet: 2016-04-11

Under Vetenskapsfestivalens invigningskväll onsdagen den 13 april kommer Segerstedtinstitutets Christer Mattsson (tf. föreståndare) och Göran Larsson (professor religionshistoria) att delta i ett samtal tillsammans med Försvarshögskolans Peder Hyllengren och den nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism, Mona Sahlin.

Samtalet kommer att kretsa kring radikalisering och förståelsen för varför unga människor väljer att ansluta sig till våldsbejakande extremistiska organisationer och ideologier. Kring detta finns olika perspektiv och utgångspunkter rörande betydelsen av till exempel ideologi, segregation, diskriminering, kriminalitet och andra sociala faktorer som påverkar unga människor. Vidare diskuteras vägar framåt och hur samhället på bästa sätt ska förebygga potentiella terrorbrott i Sverige eller utlandet.

13 april 2016, kl. 18:30-19:30
Världskulturmuseet
Fri entré
https://www.facebook.com/events/1761003334118967/
 

AV:

Sidansvarig: Webbredaktör|Sidan uppdaterades: 2015-12-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?