Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lokalt förebyggande arbete mot våldsbejakande extremism

Seminarium

Hösten 2015 initierade Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism arbetet med fyra Kunskapshus i Göteborg, Örebro, Borlänge och Stockholm. Syftet med kunskapshusen var att utifrån kommunernas unika behov utveckla och stärka det lokala förebyggande arbetet mot våldsbejakande extremism. Tanken var att bygga lokala nav i det förebyggande arbetet där den kommunala expertisen kunde samlas för att utarbeta metoder och strategier. I sin förlängning skulle kunskapshusen utgöra en modell för hur lokalt arbete mot VBE kan se ut.

Under våren har kunskapshusens arbete utvärderats av Högskolan Dalarna. Vad fungerar och vad fungerar inte i det lokala förebyggande arbetet? Vilka lärdomar kan man dra för arbetet framöver i Sveriges kommuner? Forskargruppen från Högskolan Dalarna har intervjuat kommunala samordnare, socialtjänst, kommunpoliser, politiker och representanter från bland annat säkerhetspolisen samt Nationella samordnaren och presenterar på seminariet sin rapport.
I samband med seminariet delges också information från Segerstedtinstitutets arbete med de kommunala handlingsplanerna, initierat av Sveriges Kommuner och Landsting, samt vilka lärdomar som går att dra av den gjorda översynen.

Seminariet modereras av Anna-Lena Lodenius.

OBS! OBLIGATORISK ANMÄLAN senast 15 september kl 13:00 via evenemangslänken nedan!

Datum: 2017-09-18

Tid: 11:15 - 12:30

Kategorier: Samverkan

Arrangör: Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism i samarbete med Högskolan Dalarna och Segerstedtinstitutet

Plats: Konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A i Göteborg. Lokal: Europa

Evenemangslänk: Läs mer om Lokalt förebyggande arbete mot våldsbejakande extremism

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Webbredaktör|Sidan uppdaterades: 2015-12-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?