Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sociala faktorer bakom politisk aktivitet och radikalisering

Seminarieserie

Välkomna till det tredje tillfället 2017 i Segerstedtinstitutets seminarieserie där Emma Bäck, universitetslektor i psykologi vid Göteborgs universitet och aktuell med forskningsprojektet Radikaliseringens politiska psykologi håller en presentation med titeln "Sociala faktorer bakom politisk aktivitet och radikalisering".

Ett väl etablerat fenomen inom socialpsykologisk forskning är att människor anpassar sig efter den sociala kontext inom vilken de befinner sig. En stark drivkraft till denna anpassning kan vara rädsla för att inte bli accepterad annars. Under min föreläsning kommer jag visa resultat från studier där vi ser att dessa faktorer kan ha betydelse för benägenhet att delta i politiska protester och även radikalisering. Den här typen av forskning är viktig eftersom den baserar sig i grundläggande mänskliga behov av tillhörighet och gemenskap, och om det visar sig att dessa grundläggande behov har betydelse för radikalisering kan det ha implikationer för hur åtgärder ska utformas.

Observera att om du vill delta ska föranmälan göras till Doris Gustafson, doris.gustafson@ped.gu.se, senast den 13 mars 2017.

Varmt välkomna!

Föreläsare: Emma Bäck, Göteborgs universitet

Datum: 2017-03-15

Tid: 13:00 - 16:00

Kategorier: Psykologi, Tvärvetenskap

Arrangör: Segerstedtinstitutet

Plats: Campus Rosenlund (Pedagogen), hus B, lokal: BE015, Läroverksgatan 15

Evenemangslänk: Läs mer om Sociala faktorer bakom politisk aktivitet och radikalisering

Kontaktperson: Doris Gustafson

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Webbredaktör|Sidan uppdaterades: 2015-12-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?