• Digital fortbildning om tolerans och demokrati

[2018-06-29] Digital fortbildningskurs för lärare och resurspedagoger i högstadiet och gymnasiet.

• Forskningsmedel för nordiskt samarbetsprojekt

[2018-05-03] I och med utlysningen "The underpinnings of Nordic Societal Security" från NordForsk har Segerstedtinstitutet (GU) tillsammans med Center for Research on Extremism (C-REX), Norska Polishögskolan, Aarhus universitet och Universitetet i Östra Finland, tilldelats 9 miljoner NRK för ett treårigt gemensamt forskningsprojekt.

• Oklarheter om skolans uppdrag i arbetet mot våldsbejakande extremism

[2018-03-02] På senare år har arbetet för att motverka våldsbejakande extremism tagit fart i Sverige. Inte minst finns stora förväntningar på vad skolan kan åstadkomma. En avhandling från Göteborgs universitet visar att skolpersonalen lämnas i sticket när det gäller hur, när, varför eller med vilket lagstöd de ska agera.

• Nordic conference on research on violent extremism: Theory and Practice

[2018-02-09] The Center for Research on Extremism (C-REX) at the University of Oslo is pleased to open this call for papers for the 2018 Nordic conference on research on violent extremism. It will take place at the University of Oslo on 29-30 November 2018. This is a follow-up of the successful Nordic conference that was held at the University of Gothenburg in April 2017, and it is planned as an annual conference that will circulate between the Nordic countries.

• Nytt nummer av SI:s nyhetsbrev

[2017-11-23] Läs om bl a den uppmärksammade rapporten om de kommunala handlingsplanerna mot våldsbejakande extremism och nya samarbete mellan SI och stiftelsen Expo.