• Oklarheter om skolans uppdrag i arbetet mot våldsbejakande extremism

[2018-03-02] På senare år har arbetet för att motverka våldsbejakande extremism tagit fart i Sverige. Inte minst finns stora förväntningar på vad skolan kan åstadkomma. En avhandling från Göteborgs universitet visar att skolpersonalen lämnas i sticket när det gäller hur, när, varför eller med vilket lagstöd de ska agera.

• Nordic conference on research on violent extremism: Theory and Practice

[2018-02-09] The Center for Research on Extremism (C-REX) at the University of Oslo is pleased to open this call for papers for the 2018 Nordic conference on research on violent extremism. It will take place at the University of Oslo on 29-30 November 2018. This is a follow-up of the successful Nordic conference that was held at the University of Gothenburg in April 2017, and it is planned as an annual conference that will circulate between the Nordic countries.

• Nytt nummer av SI:s nyhetsbrev

[2017-11-23] Läs om bl a den uppmärksammade rapporten om de kommunala handlingsplanerna mot våldsbejakande extremism och nya samarbete mellan SI och stiftelsen Expo.

• Samtal om polisens arbete i samband med NMR:s demonstration i Göteborg

[2017-10-31] Segerstedtinstitutets biträdande föreståndare, Christer Mattsson, samtalade med polismästare Erik Nord polisens arbete i samband med Nordiska motståndsrörelsens (NMR) demonstration i Göteborg.

• Ny rapport: Från ord till handlingsplan

[2017-10-31] Segerstedtinstitutet har på uppdrag av Sveriges kommuner och landsting (SKL) tagit fram en forskningsrapport om hur förekomsten av kommunala handlingsplaner mot våldsbejakande extremism såg ut i april 2017 samt genomfört en analys av planernas innehåll.