Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Segerstedtinstitutet (SI)

Segerstedtinstitutet inrättades vid Göteborgs universitet 1 juli 2015 genom beslut av rektor. Ursprunget till Segerstedtinstitutet står att finna i ett mångårigt samarbete mellan Göteborgs universitet och Kungälvs kommun i arbetet mot rasistiska och våldsutövande miljöer.

Institutets uppdrag är att bidra till kunskapsutveckling kring preventivt arbete mot våldsutövande ideologier och strukturer samt rasistiska organisationer.

Som ett nationellt resurscentrum ska Segerstedtinstitutet sprida kunskaper om hur, när och varför ideologiskt motiverade våldsutövande miljöer uppstår. Institutet ska verka för systematiskt arbete för att förhindra och motverka uppkomsten och reproduktionen av dessa miljöer. I detta arbete ska institutet samverka med offentliga institutioner och civilsamhällets organisationer.
 

Kalender

Till kalendern

Nyheter

  • Nytt nummer av SI:s nyhetsbrev

    [2017-11-23] Läs om bl a den uppmärksammade rapporten om de kommunala handlingsplanerna mot våldsbejakande extremism och nya samarbete mellan SI och stiftelsen Expo.

  • Samtal om polisens arbete i samband med NMR:s demonstration i Göteborg

    [2017-10-31] Segerstedtinstitutets biträdande föreståndare, Christer Mattsson, samtalade med polismästare Erik Nord polisens arbete i samband med Nordiska motståndsrörelsens (NMR) demonstration i Göteborg.

  • Ny rapport: Från ord till handlingsplan

    [2017-10-31] Segerstedtinstitutet har på uppdrag av Sveriges kommuner och landsting (SKL) tagit fram en forskningsrapport om hur förekomsten av kommunala handlingsplaner mot våldsbejakande extremism såg ut i april 2017 samt genomfört en analys av planernas innehåll.

Sidansvarig: Webbredaktör|Sidan uppdaterades: 2017-10-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?