Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Segerstedtinstitutet (SI)

Segerstedtinstitutet inrättades vid Göteborgs universitet 1 juli 2015 genom beslut av rektor. Ursprunget till Segerstedtinstitutet står att finna i ett mångårigt samarbete mellan Göteborgs universitet och Kungälvs kommun i arbetet mot rasistiska och våldsutövande miljöer.

Institutets uppdrag är att bidra till kunskapsutveckling kring preventivt arbete mot våldsutövande ideologier och strukturer samt rasistiska organisationer.

Som ett nationellt resurscentrum ska Segerstedtinstitutet sprida kunskaper om hur, när och varför ideologiskt motiverade våldsutövande miljöer uppstår. Institutet ska verka för systematiskt arbete för att förhindra och motverka uppkomsten och reproduktionen av dessa miljöer. I detta arbete ska institutet samverka med offentliga institutioner och civilsamhällets organisationer.
 

Nyheter

  • Undersöker exit-processer bland unga nynazister

    [2018-10-04] Fyra frågor till Thomas Johansson, professor vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, som får 3,8 mnkr från Forte, Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, för projektet Att rekryteras, att tillhöra och att lämna - Exit-processer bland unga nynazister.

  • Digital fortbildning om tolerans och demokrati

    [2018-06-29] Digital fortbildningskurs för lärare och resurspedagoger i högstadiet och gymnasiet.

  • Forskningsmedel för nordiskt samarbetsprojekt

    [2018-05-03] I och med utlysningen "The underpinnings of Nordic Societal Security" från NordForsk har Segerstedtinstitutet (GU) tillsammans med Center for Research on Extremism (C-REX), Norska Polishögskolan, Aarhus universitet och Universitetet i Östra Finland, tilldelats 9 miljoner NRK för ett treårigt gemensamt forskningsprojekt.

Sidansvarig: Webbredaktör|Sidan uppdaterades: 2017-10-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?