Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samverkan

Segerstedtinstitutet har en omfattande samverkan med Sveriges kommuner men också med myndigheter och civilsamhällesorganisationer

Kommunerna är primäraktörer i det förebyggande arbetet mot rasistiska och våldsutövande miljöer och naturliga samarbetspartners för institutet. Idag samverkar institutet med 39 kommuner, 12 myndigheter, sex civilsamhällesaktörer, tre professionsförbund och sex andra typer av organisationer. Detta representerar en stor bredd i samverkansarbetet med många olika typer av organisationer. Institutets systematiska samverkan sker tillsammans med de kommuner som är engagerade i Toleransprojektets nätverk, vilket är 21 kommuner.

Förutom kommuner samverkar institutet också med myndigheter och civilsamhällesorganisationer och genom dessa samverkansytor uppkommer insikter som ger institutet en sammantagen bild över vilka implementerings- och kunskapsbehov och problemformuleringar som finns bland aktörerna. Samverkan sker också med andra lärosäten och internationella forskningsmiljöer.

Dagsaktuella samverkanspraktiker

Utveckling, implementering, handledning

Segerstedtinstitutet hjälper kommuner att utveckla, implementera och handleda personal som bedriver eller ämnar att bedriva förebyggande arbete riktat mot barn och unga, bland annat med hjälp av de erfarenheter som Toleransprojektet i Kungälv genererat under 20 års arbete.

Seminarieserie

Under 2016 inleddes en seminarieserie där en forskare per månad, från lärosäten över hela världen, bjuds in till Göteborgs universitet för att redovisa sin forskning, vetenskapliga position och analysera SI:s uppdragsområde. Denna seminarieserie fortsätter även under 2017.

Varje tillfälle består av två olika seminarium; ett öppet där forskare, politiker och andra intressenter kan delta och ett praktiskt inriktat där professionella som är verksamma inom området inbjuds att delta.

Aktuellt seminarieprogram

Praktikernätverk 

Segerstedtinstitutet faciliterar idag ett praktikernätverk där professionella som arbetar förebyggande inom SI:s uppdragsområde får möjlighet att träffas för att beskriva, diskutera och analysera centrala frågeställningar. Detta nätverk kommer under 2016 att utvecklas och breddas.

Samverkan om befintliga och kommande verksamheter

Segerstedtinstitutet samverkar med kommuner, civilsamhällesaktörer, myndigheter och andra intressenter med utvärdering, planering och implementering av befintliga och kommande verksamheter.

 

Är din organisation intresserad av samverkan med Segerstedtinstitutet? Kontakta projektledare Robin Andersson (robin.andersson@gu.se).

Sidansvarig: Webbredaktör|Sidan uppdaterades: 2017-07-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?