Segerstedtinstitutet på Vetenskapsfestivalen

Nyhet: 2016-04-11

Under Vetenskapsfestivalens invigningskväll onsdagen den 13 april kommer Segerstedtinstitutets Christer Mattsson (tf. föreståndare) och Göran Larsson (professor religionshistoria) att delta i ett samtal tillsammans med Försvarshögskolans Peder Hyllengren och den nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism, Mona Sahlin.

Samtalet kommer att kretsa kring radikalisering och förståelsen för varför unga människor väljer att ansluta sig till våldsbejakande extremistiska organisationer och ideologier. Kring detta finns olika perspektiv och utgångspunkter rörande betydelsen av till exempel ideologi, segregation, diskriminering, kriminalitet och andra sociala faktorer som påverkar unga människor. Vidare diskuteras vägar framåt och hur samhället på bästa sätt ska förebygga potentiella terrorbrott i Sverige eller utlandet.

13 april 2016, kl. 18:30-19:30
Världskulturmuseet