Nyheter

• Bokmässans bildningspris till Lerums gymnasium för skolprojekt initierat av Segerstedtinstitutet

[2017-09-21] Med anledning av årets huvudtema Bildning delar Bokmässan ut ett stipendium à 25 000 kronor till en person eller organisation som med bildning som verktyg arbetar för att främja kunskap, demokrati och tolerans. Priset har tilldelats Lerums gymnasium för deras arbete med att främja dialog mellan skolelever.

• Mer kunskap om våldsbejakande extremism ska ge bättre strategier

[2017-06-28] Behovet av metoder och arbetsformer för att förhindra radikalisering och förebygga våldsbejakande extremism är stort. På uppdrag av Segerstedtinstitutet kartläggs nu den forskning som har bedrivits inom detta område, i ett projekt vid Göteborgs universitet.

• Writers Matter: Empowering students through writing

[2017-06-15] About 200 students in grades 7 to 9 from Bergsjönskolan and Sjumilaskolan have participated in the Writers Matter writing programme in 2016/17 school year. Students were requested to write about five topics: who am I, family matters, living life, teens¿ challenges and future dreams, aspirations and fears. Students were encouraged to write more than once about the same topic as there is no end to writings. In addition, students were encouraged to write in their own style as there is no one way to start writing.

• Strategier för att motverka radikalisering av unga - vem bär ansvaret?

[2017-05-09] Välkommen till seminarium med professor Neville Harris, professor in law, Manchester university, den 16 maj kl. 13-15, Handelshögskolan, Göteborgs universitet.

• Segerstedtinstitutets nyhetsbrev får ny kostym

[2016-12-13] Segerstedtinstitutets nyhetsbrev kommer fr o m nu att publiceras i ny form. Nyhetsbrevet finns tillgängligt på SI:s hemsidan samt går att prenumerera på via e-post.