• Risk för nazistisk våldsvåg befaras

[2017-02-20] Tre bomber som placerats ut i Göteborg väcker oro för framtiden. De kan vara början på en våg av våld med nazistiska förtecken, befarar Segerstedtinstitutet.

• Christer Mattsson: Vi har underskattat extremhögern

[2017-02-20] Dom tre häktade misstänkta för att ha lagt ut bomber har kopplingar till Nordiska Motståndsrörelsen. ¿ Det här går under radarn många gånger, säger forskaren Christer Mattsson.

• Opinion live 9 februari

[2017-02-20] Tre bomber i Göteborg och tre män med nazistisk koppling häktade. Vad är det som händer? Och vilka likheter och skillnader finns det mellan nazistisk och jihadistisk terror? I studion diskuterar Hans Brun, terrorforskare på Försvarshögskolan, Daniel Poohl, chefredaktör, Expo, samt Christer Mattsson, Segerstedtinstitutet.

• "Rasistiska stereotyper skapar mening åt de hatfyllda"

[2017-02-20] "Så länge du inte är politiskt aktiv i en rörelse som nazisterna stör sig på, så länge du inte bor på en flyktingförläggning, så länge du inte är HBTQ, så länge du inte tigger på våra gator och så länge din kropp inte uppfattas som färgad, kommer de högerextremas hat, hot och våld inte drabba dig", skriver Christer Mattsson.

• "Det började inte med Auschwitz"

[2017-02-20] Auschwitz var inte starten, utan Förintelsen hade en förhistoria och ägde rum i ett sammanhang. Det inkluderar även länderna utanför Tyskland, däribland Sverige. Omvärldens bristande förmåga att hjälpa de utsatta är skrämmande lik dagens hand­fallen­het, skriver Ingrid Lomfors och Christer Mattsson.